Koelhuis


Wanneer bloembollen bijvoorbeeld zijn gerooid of bewerkt moeten deze op een goede temperatuur bewaard worden. Voor dit proces heeft A.C.M. Smit de beschikking over een grote capaciteit aan koelcellen. Al de koelcellen zijn aangesloten op een centrale pc met speciale software. Via deze pc kunnen alle koelcellen worden bestuurd en waar noodzakelijk kan de temperatuur worden veranderd. 

                                                          

Ook heeft A.C.M. Smit de beschikking over een stoomcel. In deze stoomcel worden kuubkisten geplaatst met bloembollen die `klaargestoomd` worden om over de pel- en sorteerlijn te gaan. Op deze manier is het voor het personeel en de pelmachine gemakkelijker de bloembol te pellen en kunnen dus meer bloembollen op een dag worden gepeld en gesorteerd.

`s Winters worden de koelcellen verhuurd aan bijvoorbeeld leliekwekers. Dit omdat A.C.M. Smit zelf alleen zomergoed teelt en de cellen dus leeg zouden staan in de winter. Hierdoor is A.C.M. Smit tegenwoordig in de winter een waar koelhuis. 

Als u meer informatie wilt hebben over het huren van de koelcellen in de winter is dat mogelijk. U kunt contact opnemen met Ton Smit, tel: 0224-593096 ook mobiel: 06-16134406, of stuur een e-mail info@acmsmit.nl